Hvad er kobolt?

Kobolt er et mineral, som ikke er livsnødvendigt for os. Det er i modsætning til mange af de vitaminer og mineraler, som kroppen skal bruge for at være i balance. Det kan være til at styrke vores knogler, for at vi kan omsætte mad til energi, som kroppen kan bruge, og til kroppens forplantningsevne.

Vender vi tilbage til kobolt, så er det blandt andet kendt for at indgå i B12-vitamin, som er vigtigt, for at vores DNA har en normal funktion. Men hvordan kan kroppen ellers bruge kobolt? Lad os se på mineralets egenskaber herunder.

Hvad bruger kroppen kobolt til?

Kobolt er som sagt en del af B12-vitaminet. Derudover så skal kobolt også gerne være i kroppen, for at der kan ske en normal omsætning af folinsyre og B12-vitamin.

Kobolt optages desuden i vores tyndtarm. Mineralet optages på samme måde som jern, som også er et mineral. Af den grund kan en høj indtagelse af kobolt også være med til at hindre optagelsen af jern.

Kan man få for lidt kobolt?

Der er endnu ikke fundet symptomer ved, at kroppen får for lidt kobolt. Det skyldes også, at kobolt ikke er i den kategori af mineraler, som er livsnødvendig for kroppen.

Når det er sagt, så er der en mulighed for, at koboltmangel kan indvirke på blodmangel. Det hænger igen sammen med, at kobolt kan virke ind på omsætningen af folinsyre og B12-vitamin.

Hvor findes kobolt?

Når kroppen skal have tilført kobolt, så sker der gennem fødevarer, som er rige på B12-vitamin. Og da kobolt er at finde i jordskorpen, så kan findes mineralet i både dyr og planter.

Skriv et svar